2012. április 4., szerda

Melyikőtök? 11. Rész


"Égni fogsz te is, Tom is és minden!"

-Botrányos véget ért a Kaulitz ikrek 32. születésnapi bulija Hollywoodban! A Tokio Hotel mégis egyre csak népszerűbb lesz. Hogy miért? Bill és bandája még csak most jöttek vissza európai turnéjukról, és máris kiverték a biztosítékot. Az egész hirtelen felhajtás egy gyerek miatt van. Bennfentesektől tudjuk, hogy Seth Walker még Párizsban csapódott a zenészekhez. Ebben nem is lenne semmi különös, ha Seth nem Bill kiköpött mása lenne. A fiú pont úgy néz ki, mint az énekes tizenhat évesen. Ugyanaz a manga haj, ugyanaz a smink, ugyanazok a piercingek, csak a tetoválások hiányoznak Seth-ről. A fiú előélete és, hogy miért hozták az ikrek magukkal LA-be, ködös. Mindössze annyit tudunk, hogy Seth az anyjával élt New York-ban, a tanulással problémái voltak ezért magántanuló lett. Valamint egészen különös de a srác minden nagyobb zongoraversenyen ott volt és a többségüket meg is nyerte. Ez magyarázat lehet, a különös koncertre, amin Bill felhívta őt énekelni a színpadra. A Tokio Hotel rajongói talán még magánál az énekesnél is jobban éljenezték Seth-et. "Egészen elképesztő, hogy valakinek tizenhat évese ilyen hangja legyen!" –mondta egy híres menedzser amint, meglátta a videókat a gyerekről. A pletykák szerint maga Bill fedezte fel a srácot, viszont a későbbiekben a TH producere, David Jost fogja támogatni a Kaulitz ikrek kis kedvencét. Az egyetlen dolog, amiért aggódnunk kéne az, hogy a szülinapi buliról ájultan vitték el a gyereket. Állítólag durván végigtombolta az egész estét, majd eltűnt, végül pedig a gitárosnak kellet kivinnie a szórakozóhelyről. Sokak szerint a srác hiába hasonlít annyira Billre, a viselkedésében Tomot követi. Az aggasztó rosszullét ellenére a bulin Seth-et végig csak olyan hírességekkel lehetett látni, mint Adam Lambert, Rihanna, Ke$ha, valamint a néhai hatalmas tinisztár Justin Bieber. Az ikrek hatalmas összegeket költöttek a gyerekre. Párizsban állítólag több ezer dollár értékben vettek neki ruhákat és új telefont. Valamint a napokban egy új Audit láttak a Kaulitz villa udvarán parkolni. Ezek után már borzasztóan kíváncsiak vagyunk, hogy ki is lehet igazából ez a titokzatos gyerek és, hogy tulajdonképpen mit is keres itt LA-ben Billel és Tommal…
-A Kaulitz ikrek kis kedvence? –kérdezte Bill, Davidtól és dühösen az asztalra dobta az újságot. –Ő Tom kedvence. És egyáltalán nem hasonlít rám.
-Bill te nem tudod, mi van körülötte. –mondta a producer lelkesen. –Sorban állnak érte a lemezkiadó. Mindenki őt akarja. Szerződések százait dugták az orrom alá, hogy írassam alá vele valamelyiket.
-Nem érdekel, hogy mennyire imádják.
-A TH rajongóinak száma miatta ugrik megint az égbe. Többen vannak, mint eddig bármikor. Azért erre nem lehet ráfogni, hogy nem nagydolog.
-Mégis mit kéne csinálnom David? Nem tudok örülni, még akkor, sem ha az Alienek hirtelen kétszer annyian lesznek, mint eddig voltak. Az egész csak Seth miatt…
-Nem értem mi bajod van.
-Ez a gyerek most küldött el engem a francba! Aztán pedig lelépett. Elment érted? Nem érdekel, hogy mennyire sikeres. Nem fogja megélni a hírnevet. Előbb fogja túladagolni magát, de nem fogja kivárni, hogy igazán befusson, mert túl türelmetlen és kíváncsi.
-Én akkor is mögé állnék. Igen, támogatni akarom.
-Értelmetlen vállalkozás. Figyeld meg, hogy tönkre fogja tenni magát. Tényleg híres lesz, nagyon, nagyon híres de nem tudja majd felfogni ezt az egészet. Amint megérzi, hogy milyen is igazán híresnek és gazdagnak lenni, el fogja veszíteni minden önkontrollját. Először csak ruhákat és drága cuccokat vesz majd, aztán jönnek az igazán nagy dolgok. Híres barátok, jó kapcsolatok, nagy bulik, rengeteg rajongó. Egyre többet és többet akar majd, semmi nem lesz neki elég. Jönni fog a pia, a drog és a botrányok.
-Tudod te, hogy mennyi pénz van ebben a gyerekben? Tudod, hogy mennyire magasra lehetne vinni? Ez egy hatalmas kihívás. Ráadásul rengetegen akarnának a helyemben lenni. Én akarom őt támogatni.
-Tőlem aztán… azt csinálsz, amit akarsz. Csak azt mondom, hogy kár belé energiát és pénzt nyomni, úgysem tudja majd a helyén kezelni a dolgokat.
-Egy producernek igazi csoda egy ilyen gyerek. Olyan, mint amilyen te voltál.
-Bill! A rohadt életbe, igazán segíthettél volna összecsomagolni. –mondta Tom türelmetlenül és levonszolta a lépcsőn Seth bőröndjeit.
-Hová mész? –kérdezte David kíváncsian.
-Áh! –Tom idegesen visszarohant az emeletre és lehozta a fiú gitárját is. –Hazaküldöm Seth-et az anyjához. Feltéve, hogy előbb megtalálom.
-Micsoda? –David döbbenten bámult a gitárosra.
-A kutya itt marad. –mondta Tom az öccsének, ahogy a fiú kutyája izgatottan körberohanta őt.
-Minek? Miért nem viszed el azt is?
-Bill te vetted ezt a dögöt.
-Tom mi ez az egész? –türelmetlenkedett David.
-Tudod Bill annyira, jól előadta a gondoskodó szülőt, hogy Seth inkább úgy döntött, elmegy innen. Vagyis én döntöttem úgy, hogy jobb lesz, ha haza megy és továbbra is az anyjával él.
-Mi? Ne szórakozz! Ugye most csak viccelsz?
-Nem. Így lesz a legjobb.
-De hát te nem engedheted el Seth-et. Számít rád.
-Nem velem van a gond, hanem Billel. Tudod nem elég neki az a néhány milliárd rajongó. Irigyli a hírnevet Seth-től is.
-Tom! –csattant fel hirtelen az énekes.
-Nem küldheted el őt! –siránkozott David. –Ez a gyerek a világ csodája, hatalmas tehetség. Nem lehet csak úgy elküldeni. Neki itt kell maradni, hogy befuthasson, és híres legyen. Tom meg kell adnod neki ezt a lehetőséget.
-Sajnálom. Nem maradhat itt. Bill nem látja szívesen.
-Annyira gyerekesek vagytok! Komolyan most ez a bajod Bill? Eddig azon versengtetek, hogy melyikőtök apja, most pedig már mindketten el akarjátok küldeni?
-David ez nem ilyen egyszerű. –mondta az énekes sajnálkozva.
-Nem érdekel, hogy mi bajotok van, de én akkor is világsztárt csinálok Seth-ből.
-Részemről, semmi kifogásom ez ellen, de az biztos, hogy akkor LA-ben kéne maradnia. –Tom karbafonta a kezeit a mellkasán és várakozva nézett az öccsére.
-Tom… -kezdte Bill fásultan.
-Jaj, Bill kérlek! Szükségem van rá.
-Nem. Nincs. Eddig is tökéletesen elvoltunk nélküle.
David észrevétlenül kiment az udvarra és magukra hagyta az ikreket.
-Komolyan ez zavar téged? Tényleg azt hiszed, hogy Seth bármikor is a helyedbe léphet? –Tom leült a lépcsőre és várakozva nézett fel Billre.
-Én csak… -Bill leült a gitáros mellé és nagyot sóhajtott. –kezdem azt érezni, hogy felesleges vagyok. Olyan ez az egész, mint egy szerelmi háromszög. Valaki mindi megszívja.
-De itt nem kell senkinek se megszívnia. Miért ne lehetnénk boldogok mindannyian? Még ha csak az egyikünk is az apja, akkor is élhetnénk egy családként.
Bill zavartan lesütötte a szemét.
-De… most már nem kezdhetném újra vele. Ezek után nem mondhatnám, hogy ne haragudjon. Annyira gyűlöl engem. És tényleg irigy vagyok rá.
-Még mindig meg lehet próbálni.
-Nem is tudom… Seth nem fog megjavulni… mindig melletted fog állni én pedig egyedül maradok.
-Nem. –mondta Tom mosolyogva. –Sose maradsz egyedül. Ő csak egy gyerek, aki talán végre megtalálta az apját. Te pedig az ikertestvérem vagy. Soha nem felejtenélek el.
-Ennyire biztos vagy benne?
-Abban, hogy én vagyok az apja? Igen.
-Remélem igazad, van. –sóhajtotta Bill és lehajtotta a fejét.
Tom felállt és lenézett az öccsére.
-Hé! –mondta kedvesen és az ajkába harapott. –Te is hallottad, hogy mit mondott Seth. Mindig is jobban hitt benned. És… -a gitáros felhúzta Billt a lépcsőről és ravaszul elvigyorodott. –Tőlem, Nina a tied, lehet.
Bill elnevette magát.
-Hát jó. –mondta ő is sejtelmesen mosolyogva.
-Akkor hagyjuk ezt a sok szart és menjünk, keressük meg Seth-et. –Tom a lépcső aljában hagyta a bőröndöket és az énekessel együtt elindult.

*
-Anya! –Nina a reptéri tömegben csodálkozva kapta fel a fejét a fia hangjára, majd gyorsan körbenézett.
Seth hirtelen odarohant a nőhöz és zokogva az anyja kezei közé fúrta magát.
-Seth!
A gyerek nem válaszolt csak magához szorította a nőt, az egyetlen olyan embert, akit igazán, meg mert ölelni.
-Mi történt? –kérdezte Nina és megsimogatta a fiú kócos fejét.
Seth még mindig csak sírt és remegve bújt el a nő kabátjában.
-Menjünk haza. –kérte a gyerek zokogva. –Menjünk el innen.
-Rendben. –mondta a nő, hogy a hirtelen ijedtségben meg tudja nyugtatni a fiút. –Rendben, haza megyünk.
-Anya… annyira… annyira hiányoztál. Ne haragudj. Ne haragudj rám, kérlek. Nagyon szeretlek.
-Nem haragszom. Mi történt veled?
-Bill… -Seth arcán újabb könnyek csurogtak végig. –Bill annyira utál engem. Gyűlöli, hogy itt vagyok. Menjünk el innen. Ne bírom ezt tovább csinálni. Nem tudom őt nézni, ahogy megvet és kinevet…
-Semmi baj. –suttogta Nina és magához, szorította a fiút. –Nem lesz semmi baj.
-Valami nagy hülyeséget mondtam neki… dühös voltam és…
-Sss… nincs semmi baj. Ha nem bírod folytatni, akkor haza megyünk. Ne sírj.
Seth kicsit lenyugodott és még mindig félve a nő kezébe kapaszkodott.
-Hogy jöttél ide? –kérdezte Nina.
-Kocsival. –válaszolt a gyerek szipogva. –Tomtól kaptam egy Audit. –a nő csodálkozva nézett a fiúra. –Tudod azt, amelyiket állandóan reklámoztak a TV-ben. A fekete Audi Hibrid-et.
-Jézusom. –nyögte Nina a szemeit forgatva. –És mik ezek a ruhák? Nem mondod, hogy Lagerfeld cuccokban jársz?
-A legtöbbjük limitált kiadás. Bill vette őket. –Nina felvonta a szemöldökét.
Seth hirtelen a zsebéhez kapott, ahogy hallotta, hogy megcsörren a telefonja.
-Tom az. –mondta az anyjának a kijelzőre pillantva.
-Beszéljek vele? –kérdezte Nina segítőkészen.
-Igen.
Nina elvette a telefont a fiútól, és kedvesen beleszólt.
-Halló!
-Halló! Szia Nina te vagy az? Seth veled van?
-Igen itt van.
-Hol vagytok?
-A reptéren.
-És mondd, csak jól van?
-Igen. –válaszolt a nő és elmosolyodott, tetszett neki, hogy Tom ennyire aggódik a fiúért.
-Odaadnád neki a telefont? Beszélni szeretnék vele.
Nina kérdőn nézett a fiúra, majd odaadta neki a telefont.
-Halló?
-Seth! Jól vagy?
-Igen.
-Hová mentél? Nem történt bajod? Minden rendben?
-Jól vagyok.
-Jaj istenem! Annyira aggódtam érted. A frászt hozod rám a hülyeségeiddel. Odamegyünk jó?
-Jöttök? Billel?
-Igen.
-Nem akarok találkozni vele. Utálom őt. Átvert és hazudott, kinevetett végig.
-Seth beszélnünk kell.
-Miről? Hagyjatok békén! Nincs semmi közöm hozzátok! Szeretlek Tom, de nem maradhatok itt, mert veled együtt jár Bill is, és ezt nem tudom elviselni. Szeretném azt hinni, hogy volt értelme ennek az egésznek de… most csak még jobban fáj. Nektek is és nekem is jobb lesz így.
-Nem! Nem fogom hagyni, hogy elmenj! Nem engedhetem, hogy eltévedj. Emlékszel Seth? Megígértem, hogy vigyázni fogok rád! Mert szeretlek. Nincs senki, akit ennyire meg akarnék védeni. Nem érdekel, hogy akarsz-e de itt fogsz maradni. Mert nekem kellesz. Önző leszek és itt foglak tartani. Ha kell, bezárlak, vagy elrabollak, de nem mehetsz most el tőlem. Nagyon hiányoznál. Üres lenne minden. Semmi vicces nem lenne a világban, ha te most elmennél. Nem mehetsz el. Nem engedem meg, hogy ezt tedd. Az apád akarok lenni! Segíteni akarok! Ha fájni fog, akkor is! Meg foglak menteni, nem fogsz többé szenvedni. Ha eleinte rossz lesz is, én akkor is meg foglak szabadítani. Nem lesz szükséged semmi másra. Én leszek minden, ami neked kell, csak engedd meg, hogy segítsek.
Seth csak döbbenten hallgatta a gitáros szavait.
-Tényleg komolyan gondolom. –folytatta tovább Tom. –Magam miatt kérem! Nem hagyhatsz itt. Tönkre akarsz tenni? Nem gondoltál rá, hogy nekem tényleg, igazán fontos vagy? Ha félretesszük Billt és félreteszünk mindent nem, kell gondolkoznod, te is akarod. Ugye neked is szükséged van rám?
-Igen…-suttogta Seth. –Szükségem van rád.
-Akkor itt maradsz ugye?
-Igen… -sóhajtotta a fiú és félve az anyjára nézett.
-Köszönöm. –hálálkodott a gitáros remegő hangon. –Akkor hol találkozunk?
-Hazamegyek. Csak azt nem tudom, anyámmal mi legyen.
-Hozd őt is.
-Biztos, hogy ez jó ötlet? –kérdezte Seth kissé aggódva.
-Persze.
-Rendben, akkor otthon találkozunk.
-Várni foglak. És Seth…
-Igen?
-Szeretlek.
-Én is téged.
A gyerek elmosolyodott és kinyomta a telefont. Mikor elmondta Ninának, hogy mi történt, a nő teljesen összezavarodott. A fiú kérésére még mindig hajlandó volt találkozni Tommal de az ötlet, hogy az ikrek házába menjen már egyáltalán nem tetszett neki annyira. Seth kérését persze teljesítette, de csak erősen vonakodva. Még mindig szerette volna, ha a fia vele marad, de lassan már kezdte elengedni Seth-et. Elég volt neki végignéznie Seth arcát a telefonbeszélgetés közben és megértette, hogy a fiúnak mennyire fontos a gitáros.

*
Seth még be sem állt teljesen a kocsival az udvarra, amikor Tom már lelkesen integetve kirohant a házból. A fiú és az anyja kiszálltak a kocsiból és elindultak a bejárat felé.
-Kölyök! Uram isten! Ma már másodjára hozod rám a frászt. –Tom szinte nekirontott a gyereknek. Nevetve a felkapta a fiút és vidáman beszélt a hozzá. –Nem tudod mennyire, féltelek ilyenkor! És mostantól pedig itt maradsz a seggeden. Nem fogsz még egyszer így kicseszni velem. Nyugton maradsz hallod? Nem mész innen sehová! –a gitáros letette a fiút, majd kicsit zavartan áll meg Nina előtt. –Hát… szia! –Tom ügyetlenkedve két puszit nyomott a nő arcára, majd finoman megérintve Nina hátát, bekísérte a nőt.
Az étkezőben Bill kissé gondterhelt arccal ült az asztalnál egy pohár whiski fölött.
-Gyere, körbevezetlek! –mondta Tom a nőnek és már ment is felfelé az emeletre Ninával.
Seth kínosan állt a bejáratnál és a szótlanul ülő énekest figyelte, majd lassan megindult befelé a szobába. Az énekes direkt nem vette észe, ahogy a gyerek is tölt magának egy pohárral, majd leül az egyik fotelba. Tíz perc múlva Tom és Nina is leültek az asztalhoz, majd a gyerek is csatlakozott hozzájuk. A gitáros megköszörülte a torkát és zavartan belekezdett a kellemetlennek ígérkező beszélgetésbe.
-Szóval, ugye a téma az lenne, hogy Seth itt maradjon-e. Tehát szerintem először mondd el, hogy te mit akarsz. –mondta Tom a gyereknek, mire az ijedten összerezzent.
-Hát, szeretnék veled maradni. Most már szinte egészen biztos vagyok abban, amit érzek. –a fiú sandán az énekesre pillantott, majd folytatta. –Úgyhogy ha Billnek sem vagyok teher, akkor szívesen maradnék.
-Engem különösebben nem zavarsz. –mondta az énekes fagyosan, minden érzelem nélkül. –Csak fogd be a szád.
Tom dühösen az asztalra csapott.
-A francba már Bill! Most minek kell ez? –az énekes hallgatott. –Na, szóval. –folytatta Tom nagyon sóhajtva. –Szerintem Seth-nek is jó lenne, ha itt lehetne, úgy érzem, hogy boldog, ha itt van. És végül is ezért jött velünk.
-Nincs ellenvetésem. –mondta Nina lazán, majd kicsit elkomolyodott. –De! Van néhány kikötésem. Először is, amikor csak akarok, beszélhetek és találkozhatok vele.
-Akár még el is viheted! –nyögte Bill gúnyosan, mire Tom dühösen forgatta a szemeit.
-Rendben. –a gitáros kedvesen bólintott.
-Másodszor, szeretném, hogyha folytatná a tanulást.
-Micsoda? –kérdezte hirtelen felháborodva Seth. –Nem fogok visszamenni a suliba.
-Engem nem érdekel, hogy gimnáziumba jársz-e vagy magántanárhoz, a lényeg az, hogy ha nem tanulsz, nem maradhatsz itt.
-Ne már anya!
-Seth ezt, muszáj! Engem büntetnek meg, ha nem taníttatlak.
-Nem akarok tanulni!
-Pedig fogsz! –mondta a gitáros komolyan. –Ha itt akarsz maradni, akkor sajnos tanulnod kell. Ez az egyik feltétel.
-Harmadszor, ígérd meg, hogy vigyázol rá. Nem történhet semmi baja.
-Megígérem. –mondta Tom felelősségteljes tekintettel.
-Negyedszer pedig, akármikor haza vihetem. Amikor csak akarom, vagy ha bármi baja történik.
-Na, ne már! –háborgott a gyerek. –Ennek így semmi értelme. Mi a poén az egészben, ha akármikor vége lehet?
-Nem érted, hogy féltelek? Ha bajod történik…
-Állj, állj, állj! –szólt közbe hirtelen az énekes és elgondolkozva a nőre nézett. –Mi van akkor, ha ne adj isten, véletlenül, valami borzalmas katasztrófa, vagy sajnálatos baleset, vagy egyszerűen csak a hihetetlen önfejűsége miatt valami baja történik és nem Tom hibája az egész? Tehát ha nem mi tehetünk róla? És mi van akkor, ha kárt okoz nekünk? Mondjuk, lezúzza a kocsimat a kertben, vagy valami olyat csinál, ami nem vet túl jó fényt ránk?
-Bill ne szórakozz már! –csattant fel a gitáros idegesen.
-Vagy mi van, ha egyszer csak kedve támad berúgni és utána valami nagy baromságot, csinál? Mondjuk, lemegy a hangszerek közé, vagy esetleg a te zongorádat is szétveri?
-Azért Seth sem teljesen idióta. –mondta mérgesen Tom.
-Erről vitatkozhatnánk. –vágott vissza Bill gonoszul vigyorogva.
-Bill! –kiabált idegesen a gitáros.
-Annyira leköpnélek! –mondta megvetően a gyerek az énekesnek.
-Seth! –kiabált Nina is.
-Most mi van? –kérdezte a srác felháborodva. –Ez egy seggfej!
-Akkor se mondj ilyet!
-Miért ne? Ez egy szemét, egy barom, egy rohadt…
-Megüsselek? –Bill hirtelen idegesen felpattant az asztaltól és a szeme gyűlölködve a gyerekre villant.
-Na gyere, üss meg! –kiabálta Seth és ő is felugrott. –Üss, meg ha mersz!
-Bill meg ne próbáld! –mondta Tom indulatosan és megpróbálta visszarántani az öccsét.
Seth gúnyosan felröhögött.
-Na ennyit erről! Nem fogsz még csak hozzám érni sem.
-Esküszöm, egyszer eltöröm az orrod.
-De nem ma! –nevetett gonoszul a fiú.
-Seth, elég legyen! –ordította Tom.
-Mekkora egy kis rohadék vagy!
-Bill fejezd már be! Mi a franc bajod van? Ez csak egy gyerek és különben is azt hittem, hogy már megbeszéltük ezt.
-Istenem Bill, hogy te milyen szánalmas vagy! Ezzel a whiskis üveggel kéne téged agyon verni!
-Seth! Azonnal hagyd abba! –kérte a nő de már semmilyen hatással nem volt a fiára.
-Nina menj ki! –mondta Tom komolyan.
-Nem!
-Menj már ki!
Mikor a nő kiment Tom dühösen az öccsének esett.
-Mi a franc van már veled?
-Az a sok agya mind elszállt. -nevetett a gyerek sötéten.
-Esküszöm, hogy…
-Bill állj meg! –kiabálta Tom de az énekes addigra már Seth mellett járt és erősen elkapta a gyerek karjait.
-Na ide figyelj te kis rohadék! Most már csak azért is itt fogsz maradni és megtanulod, hogy mi az a tisztelet, ha kell én magam, fogom beléd verni, de velem nem fogsz így beszélni.
-Talán nem is kell beszélnem. –suttogta a gyerek és az énekes arcába köpött.
Bill dühösen az asztalnak vágta Seth-et, mire az asztalon álló whiskis üveg felborult és kifolyt belőle az ital.
-Jézusom! Bill nem vagy normális! Mi a szart csinálsz? –Tom felhúzta a gyereket a földről, mire az azonnal az énekesnek esett.
-Hogy mersz hozzám érni? –Seth teljes erejéből az énekes mellkasába vágott. –Gyűlöllek érted? Talán szükségem lenne rá, hogy valaki megüssön, vagy hogy megtanítson rá, mi az a tisztelet, de ez semmiképpen nem te vagy. Annyira megalázó, hogy… -a gyerek hirtelen elhallgatott, ahogy érezte az énekes erős kezeit a vállán. Bill olyan erősen szorította, hogy a fájdalomtól hirtelen még a szeme is bekönnyezett.
-Seth!
-Azonnal eressz el! –nyögte a fiú, és fájdalmasan küzdött a férfi ellen.
-Bill ereszd el! –kiabálta Tom.
Seth kétségbeesetten próbálta magát kitépni Bill szorításából.
-Kölyök! Kölyök, figyelj rám!
-Nem! Engedj el, ez fáj! Bill ez fáj!
A gyerek végre kitépte magát az énekes kezei közül és az asztal mellé hátrált, de Bill követte őt.
-Ne gyere közelebb! –mondta a fiú ijedten és tovább hátrált.
-Bill hagyd már őt békén.
-Nem foglak bántani, csak azt szeretném, hogy meghallgass.
-Hagyj engem békén! Félek tőled érted?
Seth végül megállt az énekessel szemben. Így álltak mindketten az asztal két oldalán és vártak egymásra. Végül Bill megint megindult a fiú felé.
-Azt mondtam, ne gyere közelebb! –ordította kétségbeesetten a gyerek és elővette az öngyújtóját.
-Mit csinálsz azzal? –kérdezte az énekes gyanakodva.
-Van egy kis gond. –mondta Seth sátáni hangon. –A pia az asztalon. –a fiú remegő kezében meggyulladt az öngyújtó.
-Meg ne próbáld! –mondta Bill keményen, de Seth kihallotta a hangjából az ijedtséget.
-Jézusom! Seth tedd le azt az öngyújtót. –kérte a gitáros is hirtelen elborzadva.
-Nem! –kiabálta a gyerek rémülten nézve az egyre közeledő énekesre.
-Állj meg! Állj meg, vagy esküszöm, eldobom! –Seth hirtelen egészen az asztal fölé tartotta az égő gyújtót.
-Seth, tedd le azt a rohadt öngyújtót! Tedd le hallod? Úgysem akarod ezt tenni!
-Azt akarom, hogy ott maradj! Érted? Állj meg, vagy rohadtul el fogom dobni! Csak állj meg és hagyj engem békén! Maradj ott, és ne érj hozzám.
Bill egy percig megint állt, majd nagyon lassan tett egy lépést a fiú felé.
-Bassza meg! Nem érted? Maradj ott vagy esküszöm, felgyújtom az egész rohadt szart! Nehogy azt hidd, hogy nem merem megtenni! Égni fogsz te is, Tom is és minden!
-Seth állj le! –könyörgött Tom.
-Nem. –nyögte ijedten a gyerek, ahogy Bill már egészen közel ért hozzá.
-Most komolyan ezt akarod? Én meg fogom tenni. Ismerhetnél annyira, hogy tudd, el fogom dobni.
-Ne csináld ezt Seth! –mondta Bill és tett egy utolsó lépést.
-De!
-Ne! Seth, ne! –kérte Tom is döbbenten nézve a fiút.
-Mi értelme van ennek az egésznek? Miért csinálod? –kérdezte Bill tanácstalanul.
-És te miért csinálod? Miattad, van az egész! Miattad csinálom! Mert…
Az énekes óvatosan tett még egy lépést és már éppen kitépte volna az öngyújtót Seth kezéből, amikor hirtelen rádöbbent, hogy már késő.
-Mert csalódtam benned.
Mint egy lassított jelenet úgy játszódott le az a néhány másodperc. Seth ujjai lassan egymás után elengedték az öngyújtót és az kiesett a fiú kezéből...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése